מחבר הודעה
דה מרקר
הודעהפורסם: שלישי 06.03.07 11:26    נושא ההודעה: בקשת תביעה ייצוגית נגד עיריית גבעתיים בגין חיובי יתר בארנונה

בקשת תביעה ייצוגית נגד עיריית גבעתיים בגין חיובי יתר בארנונה של מרפסות הגג


16:40 | 05.3.2007 אבי בר-אלי


תגיות: ארנונה, גבעתיים



בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד עיריית גבעתיים בסך 4 מיליון שקל הוגשה שלשום לבית המשפט המחוזי בתל אביב. לטענת התובעים, מחייבת העירייה שטח מרפסות גג פתוחות כולו בתעריף מגורים, בניגוד לחוק ובניגוד לצו הארנונה בעיר.

נפתלי וקס, תושב גבעתיים, הגיש לבית המשפט תביעת השבה בסך 8,500 שקל לאחר שהעירייה הגדילה את שטח חיוב הארנונה בדירתו מ-121 מ"ר ל-360 מ"ר. באמצעות באי-כוחו, עורכי הדין יצחק מיוחס ואלכס כ"ץ ממשרד י. מיוחס ושות`, טוען התובע כי העירייה החלה לחשב 100% משטח מרפסת הגג הפתוחה שבדירתו כחלק משטחה הכולל של דירתו. זאת, בעוד שעל פי חוק, אין לחשב כלל את שטחה של המרפסת הפתוחה לחיוב הארנונה ואילו בצו הארנונה של עיריית גבעתיים, יש לחשב רק 25% משטחה לחיוב.

באי כוחו של וקס טוענים, כי החיוב המוגדל אינו תואם את צו הארנונה בעירייה, חורג מחוקי ההקפאה ומבקשים להכיר בתביעה כייצוגית.



avi.bareli@themarker.com


http://law.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=abe20070305_64112

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group