עמוד ראשי
עדכונים
חיפוש
RSS
מי אנחנו
בלוגים
אינדקס
הצטרפות
בקרה על החדשות
התחבר
חדשות הבלוגים
משחקים - Games
תרומות
מי אנחנו
שו''ת
אינדקס הפורומים
->
פורום חופשי בעניין שחיתות ציבורית
פרסם תגובה
שם משתמש
נושא
גוף ההודעה
סמיילים
ראה עוד סמיילים
Font Color:
ברירת מחדל
אדום כהה
אדום
כתום
חום
צהוב
ירוק
זית
תכלת
כחול
כחול כהה
סגול כהה
סגול
לבן
שחור
Font Size:
Font Size
קטנטן
קטן
רגיל
גדול
ענק
Align:
Align
Left
Center
Right
סגור תגים
Options
HTML
דולק
BBCode
דולק
סמיילים
דולקים
כבה HTML בהודעה זו
כבה BBCode בהודעה זו
כבה סמיילים בהודעה זו
Add an Attachment
If you do not want to add an Attachment to your Post, please leave the Fields blank
Allowed Extensions and Sizes
Filename
File Comment
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
קפוץ אל:
בחר פורום
שחיתות ומערכת השלטון בישראל
----------------
הודעות של נקים
שאלות ותשובות ל-נקים
קורונה-קוביד19
אנשי ציבור שתמכו בחיסונים הסתרת מידע ופגיעה בחופש הפרט במעשים או בשתיקה בקורונה
נפגעים מחיסון הקורונה
פורום חופשי בעניין שחיתות ציבורית
התנהלות הסוכנות היהודית ומפא'י בשואה
מדור חדשות, כתבות דעות ומאמרים בנושא חדשות פוליטיקה ושחיתות
פורום נפגעי שחיתות מערכת המשפט
אינדקס השופטים
גירושין,משמורת ילדים והתנהלות שרותי הרווחה בישראל-כי ילדים נולדים לשני הורים
ביקורת על העיתונות בישראל
ביקורת על השב''כ שרות הביטחון הכללי
נפגעי הטרור
בוגדים בשרות המדינה
פורומים ייעודים על פרשיות שחיתות
----------------
פרשת סיריל קרן/מרטין שלאף
פרשת חיים רמון ומינוי בייניש לעליון
הנשיא משה קצב ופרשת ההטרדה המינית
פרשת חטיפת ילדי תימן וקבוצת הרב עוזי משולם
רצח רבין,המחדלים המשפטיים בפרשת חקירת רצח יצחק רבין
הקיבוץ `בהתהוות` הר עמשא
פרשת אלוף משנה אלחנן טננבוים (טננבאום)
פרשת טלנסקי ופרשיות שחיתות של אהוד אולמרט
פרשת ילדי הגזזת
פרשת היעלמותו של איש המוסד בן אלון זייגר
פורומים חופשים לכל נושא ועניין
----------------
פורום חופש הביטוי לנושאים שונים
סרטונים וסרטים Youtube-יוטיוב ואחרים
Israel Reality
----------------
Eish-Eretz Israel Shelanu
Corruption - The Israeli Connection
La Réalité israélienne
סיקור נושא
מחבר
הודעה
הארץ
פורסם: שני 26.02.07 0:32
נושא ההודעה: ראש עיריית צפת לשעבר מואשם בקבלת שוחד
עדכון אחרון - 23:39 25/02/07
ראש עיריית צפת לשעבר מואשם בקבלת שוחד
מאת אלי אשכנזי
עודד המאירי, המשמש חבר מועצה מטעם הליכוד, מואשם שקידם מיזם בנייה בניגוד לחוק; כתבי אישום הוגשו גם נגד נותני השוחד לכאורה - הקבלן ועוזרו
פרקליטות מחוז הצפון הגישה אתמול (ראשון) לבית משפט השלום בנצרת כתב אישום נגד עודד המאירי, לשעבר ראש עיריית צפת, על שקידם מיזם בנייה בניגוד לחוק תמורת קבלת שוחד. מאירי משמש היום חבר מועצת העיר מטעם הליכוד, וכתבי אישום הוגשו גם נגד המואשמים במתן השוחד: ידידו של מאירי, הקבלן והיזם מאיר ביטון, ועוזרו של ביטון, ציון סבן.
על פי כתב האישום, המאירי ניצל את מעמדו כראש עיר וכיו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של צפת, ובמסגרת זאת פעל לכאורה לקידום מיזם "הר כנען" בהיקף עשרות מיליוני שקלים, לרבות מתן היתרי בנייה בלתי חוקיים.
כתב האישום מייחס להמאירי עבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיקה פרטית ושימוש לרעה בכוח המשרה. בפרקליטות אמרו כי ההחלטה להגיש כתבי אישום התקבלה לאחר בדיקה דקדקנית ומעמיקה של חומר החקירה, שנערכה על ידי צוות של פרקליטים במחוז הצפון שמונה לשם כך.
המאירי קידם - ביטון שילם
בין המאירי וביטון קיימת חברות רבת שנים. השניים עסקו במיזמים משותפים כקבלנים וכיזמים. על פי כתב האישום, במחצית השנייה של שנות ה-90, רקמו השניים מיזם בנייה גדול בשטח אדמה שביטון רכש באזור הר כנען. הם החליטו שאם וכאשר תקרום התוכנית עור וגידים, חברתו של המאירי - המתמחה בבתי עץ - תבנה את הבתים.
בין המאירי לביטון סוכם כי יפעלו להצבתו של המאירי בתפקיד בעירייה, בו יוכל להשפיע ולהחליט בענייני תכנון ובנייה. בסיועו של ביטון, נטען בכתב האישום, מונה המאירי בחודש אפריל 1999 לתפקיד סגן ראש עיריית צפת וממלא מקומו, כאשר בסמכותו תחומי התשתיות והתיירות.
על פי הסכם הרוטציה, המאירי אמור היה להתמנות לראש העיר כעבור שנה. במארס 2001 מונה המאירי לראש עיר, ובמסגרת התפקיד הפך ליו"ר הוועדה לתכנון ובנייה. בתפקידו זה נתן תמיכה מלאה למיזם, וזאת מבלי לחשוף את עניינו האישי בקבלתו ואת הרווח העצום שיצמח לו מכך. הוא הפעיל לחץ על גורמי הממשל והסוכנות הרלוונטיים לאשר את הקמת המיזם ואף הגיע לשטח, עת נערכו שם סיורים של בעלי תפקידים בסוכנות ובמשרד הקליטה, וניצל את מעמדו כראש עיר.
על פי כתב האישום, בפברואר 2002 נחתם חוזה בין הסוכנות לבין חברת "סביוני כנען", שבבעלות ביטון, לפיו יסופקו ע"י החברה 280 יחידות דיור תוך כשישה שבועות מיום החתימה. סוכם כי מבנים אלה יושכרו לטובת שיכון עולים תמורת למעלה מ-30 מיליון שקלים.
חברת "שקד", בניהולו השוטף של המאירי, החלה בבניית יחידות הדיור מעץ בשטח. על פי הנטען, ביטון שילם את הוצאות "שקד", בעוד המאירי טיפל בהיתרי הבנייה מהוועדה. זאת, על אף שלא הייתה לו סמכות לדון בהן במסגרת זו ועל אף שלא היה מקום לאשרן כלל, בהיעדר תוכנית מפורטת, בלא שפנה לוועדה המחוזית ובלא אישור שימוש חורג בקרקע.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/830388.html
WANT TO KNOW WHO REALLY RULES THE STATE OF ISRAEL? GO TO
THE SCHLAFF AFFAIR
Powered by Nakim Israeli Citizens © People of Israel 2005, 2021
מועצה אזורית תמר
הר עמשא
הר עמשא
אורי מילשטיין
הר עמשא
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group