מחבר הודעה
דה-מרקר
הודעהפורסם: רביעי 05.03.08 21:48    נושא ההודעה: בגץ דחה את עתירתו של רפי רותם חוקר רשות המסים שטען שפוטר בגלל חשיפת שחיתויות

בג"ץ דחה את עתירתו של חוקר רשות המסים שטען שפוטר בגלל חשיפת שחיתויות

18:14 | 05.3.2008 הילה רז


תגיות: רפי רותם, בג"ץ, שחיתויות, פיטורים



בג"ץ דחה היום את ערעורו של רפי רותם, חוקר מס הכנסה לשעבר, שטען כי פוטר מתפקידו בשל מעורבותו בחשיפתם של אי סדרים במשטרה.


רותם ערער לבג"צ לאחר שתביעותיו בפני בית הדין האזורי לעבודה ובית הדין הארצי נדחו. בפסק הדין של בית הדין האזורי לעבודה נקבע כי אין יסוד לטענתו של רותם, וכי סיום עבודתו במחלקת החקירות נבע מיחסי עבודה גרועים, שהחלו עוד לפני שהתעורר חשד בנוגע להתנהלות רשות המסים.

בית הדין הארצי לעבודה קבע פה אחד כי "לא נקם על חשיפתה של שחיתות ציבורית הוא שעמד בבסיס העברתו של העותר מתפקידו, כי אם היעדר יכולת להוסיף ולקיים יחסי עבודה תקינים".

שופט בית המשפט העליון אדמונד לוי מציין כי "חשיפתן של שחיתויות במקומות עבודה ציבוריים היא פעולה חשובה מאין כמותה, ואין אני קובע כך אך מן השפה ולחוץ" ואולם בנסיבות המקרה קיבל השופט לוי את קביעות בתי הדין לעבודה ודחה את העתירה.

(בג"צ 1233/0Cool



hila.raz@themarker.com



http://law.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=hr20080305_238972

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group