עמוד ראשי
עדכונים
חיפוש
RSS
מי אנחנו
בלוגים
אינדקס
הצטרפות
בקרה על החדשות
התחבר
חדשות הבלוגים
משחקים - Games
תרומות
מי אנחנו
שו''ת
אינדקס הפורומים
->
פורום חופשי בעניין שחיתות ציבורית
פרסם תגובה
שם משתמש
נושא
גוף ההודעה
סמיילים
ראה עוד סמיילים
Font Color:
ברירת מחדל
אדום כהה
אדום
כתום
חום
צהוב
ירוק
זית
תכלת
כחול
כחול כהה
סגול כהה
סגול
לבן
שחור
Font Size:
Font Size
קטנטן
קטן
רגיל
גדול
ענק
Align:
Align
Left
Center
Right
סגור תגים
Options
HTML
דולק
BBCode
דולק
סמיילים
דולקים
כבה HTML בהודעה זו
כבה BBCode בהודעה זו
כבה סמיילים בהודעה זו
Add an Attachment
If you do not want to add an Attachment to your Post, please leave the Fields blank
Allowed Extensions and Sizes
Filename
File Comment
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
קפוץ אל:
בחר פורום
שחיתות ומערכת השלטון בישראל
----------------
הודעות של נקים
שאלות ותשובות ל-נקים
קורונה-קוביד19
אנשי ציבור שתמכו בחיסונים הסתרת מידע ופגיעה בחופש הפרט במעשים או בשתיקה בקורונה
נפגעים מחיסון הקורונה
פורום חופשי בעניין שחיתות ציבורית
התנהלות הסוכנות היהודית ומפא'י בשואה
מדור חדשות, כתבות דעות ומאמרים בנושא חדשות פוליטיקה ושחיתות
פורום נפגעי שחיתות מערכת המשפט
אינדקס השופטים
גירושין,משמורת ילדים והתנהלות שרותי הרווחה בישראל-כי ילדים נולדים לשני הורים
ביקורת על העיתונות בישראל
ביקורת על השב''כ שרות הביטחון הכללי
נפגעי הטרור
בוגדים בשרות המדינה
פורומים ייעודים על פרשיות שחיתות
----------------
פרשת סיריל קרן/מרטין שלאף
פרשת חיים רמון ומינוי בייניש לעליון
הנשיא משה קצב ופרשת ההטרדה המינית
פרשת חטיפת ילדי תימן וקבוצת הרב עוזי משולם
רצח רבין,המחדלים המשפטיים בפרשת חקירת רצח יצחק רבין
הקיבוץ `בהתהוות` הר עמשא
פרשת אלוף משנה אלחנן טננבוים (טננבאום)
פרשת טלנסקי ופרשיות שחיתות של אהוד אולמרט
פרשת ילדי הגזזת
פרשת היעלמותו של איש המוסד בן אלון זייגר
פורומים חופשים לכל נושא ועניין
----------------
פורום חופש הביטוי לנושאים שונים
סרטונים וסרטים Youtube-יוטיוב ואחרים
Israel Reality
----------------
Eish-Eretz Israel Shelanu
Corruption - The Israeli Connection
La Réalité israélienne
סיקור נושא
מחבר
הודעה
חיים יטיב
פורסם: ראשון 21.01.07 5:20
נושא ההודעה: החשב הכללי סבור שישראל היא המדינה המושחתת ביותר במערב
"מי שאומר שלא ניסיתי לבלום את פרשת לאומי - משקר"
כך אמר החשב הכללי באוצר, ירון זליכה, בתגובה על דברי מקורבי ראש הממשלה כי זליכה עצמו שיבח בשעתו את פעילות אולמרט בהפרטת בנק לאומי. "אינני חלש או פחדן אבל למי יכולתי לפנות בפרשת לאומי", אמר זליכה ביום עיון על השחיתות בשלטון. מירי גולן, לשעבר מפקדת היחידה לחקירות הונאה, אמרה שיש לזכור כי סגירת תיק מחוסר ראיות איינה זיכוי או תעודת יושר. תנ"צ בדימוס יעקב גרוסמן אמר כי "ישראל היא מדינה של סחבק, וזו חממה מושלמת לשחיתות"
נעמה סיקולר פורסם: 19.01.07, 16:49
"קמתי, עמדתי וניסיתי לבלום את פרשת בנק לאומי, ומי שיאמר אחרת משקר. אינני מסכן או חלש או פחדן, אבל למי יכולתי לפנות בפרשת לאומי". כך אמר היום החשב הכללי באוצר, ירון זליכה, ביום עיון שהתקיים מטעם לימודי קתדרה של מוזיאון ארץ ישראל.
זליכה התייחס בכך לדבריו השבוע של עו"ד אלי זהר, עורך דינו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לפיהם זליכה הוא עד ההגנה הטוב ביותר של אולמרט, שכן הוא עצמו הילל את תהליך ההפרטה של בנק לאומי ואת תרומתו של שר האוצר דאז, אהוד אולמרט, להפרטה המוצלחת שבוצעה.
זליכה הוסיף ומאר: "אני מודה על קיומו של מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, שבפעם הראשונה בתולדות המדינה בודק פרשיות בזמן אמת. אם מוסד המבקר היה ממשיך לבדוק פרשיות שחיתות בפרספקטיבה של זמן, אני לא יודע מה הייתי עושה".
"תתקפו אותי, אבל בגלוי ובשמכם"
זליכה קרא "לכל גיבורי החייל, לתקוף אותי בגלוי ובשמם. אני יודע שאני נמצא לאחרונה בעין הסערה ויש לכך הרבה חסרונות, אבל יש לזה גם יתרון אחד - בעין הסערה יש שקט וניתן לראות שם טוב. בסך הכל אני אופטימי.
אני לא חושב שכל המדינה מושחתת, אני חושב שהיא המדינה המושחתת ביותר במערב, ויש הבדל.
אבל לא המדינה מושחתת, יש אנשים מושחתים, ובישראל הפירצה קוראת לגנב. יש לזהות את הפירצה ולסגור אותה".
זליכה הקביל את השחיתות שחדרה לשלטון למערכת ביולוגית. "לגוף חודרים וירוסים שמחייבים הגנה. לזה נותנים תרופה, אבל עם הזמן משתכללים הוירוסים ונעשים עמידים, ואז צריך לפתח תרופה חדשה, וחוזר חלילה. לצערי, מזה עידן ועידנים לא בדקנו את הרשות המבצעת, ותחושת המחנק המוצדקת אופפת את כולנו, אבל אסור שתסיח אותנו מהעשייה".
"אחד הפתרונות שאני מציע", אומר זליכה, "הוא תגבור רשויות האכיפה בכוח אדם ובתקציבים. מנכ"לי המשרדים הממשלתיים יכולים להיות בעלי זיקה פוליטית, אבל הם יצטרכו להציג ניסיון וכישורים גבוהים יותר ממועמדים אחרים, כמו דירקטורים בחברות ציבוריות. צריך להקפיד שנאמני הציבור לא יהיו קישוט ולא מריונטות, אחרת הם הופכים להיות הבעיה עצמה".
"חוסר ראיות זו לא תעודת יושר"
תת ניצב מירי גולן, מי שכיהנה 8 שנים בראש היחידה הארצית לחקירות הונאה, עוררה צחוק בקהל כאשר סיפרה הבוקר שקיבלה רשות להופיע ביום העיון, ממפכ"ל המשטרה, בתנאי שלא תבקר את מדיניות המשטרה או את משרדי הממשלה.
"צריך להבין", אמרה גולן, "שכאשר המשטרה מחליטה לא להעמיד לדין מחמת חוסר ראיות, זה לא זיכוי. זו תוצאה שלא צריך לזלזל בה. בהרבה מקרים המשמעות היא ש-96% מהראיות כבר קיימות בידי המשטרה, אבל לא די בהן כדי לחולל את המהפך שיוביל להגשת כתב אישום, במיוחד כאשר מדובר באיש ציבור. אבל זו בטח לא תעודת יושר".
מצד שני, אומרת גולן, צריך לזכור שחקירה פלילית היא לעתים גזר דין מוות לאדם, שכל מה שיש לו הוא שמו הטוב, ולכן היד צריכה לרעוד כאשר מחליטים על פתיחה בחקירה. מאידך, אסור לגורמי החקירה גם להיות יראים מלפתוח בחקירה.
גולן, שפרשה לאחרונה, לאחר 31 שנים בשירות המשטרה, מתארת את המאבק בשחיתות כסזיפי. "החשיפה של חושפי השחיתויות קשה ואלימה. גם אני נפגעתי ממנה בתפקידי. אני לא ממעיטה בכשלים שהתגלו ברשויות המיסוי, אבל אסור לנו לשכוח שיש כשלים גם ברמת הרשויות המקומיות והשלטון המקומי. אין בקרה על הכספים שהמדינה מוציאה ויש לזה השלכה יום יומית עלינו האזרחים".
לדברי גולן, לשחיתות שלטונית יש השלכות חברתיות קשות, אבל גם כלכליות. "הבנק העולמי והאיחוד האירופאי מסתכלים עלינו על הזמן. ההוצאה הציבורית גדלה כתוצאה מהשחיתות ומי שחשוף לפגיעה הם האזרחים. צריך לעשות מחקר על הקשר שבין החוסן הלאומי, המלחמה בלבנון ואמון הציבור. לדעתי יימצא קשר ישיר".
הזילות הפכה לנורמה
תת ניצב יעקב גרוסמן, שפרש מהמשטרה לאחר 24 שנים, התייחס גם הוא לקושי של רשויות החקירה בהתמודדות עם שחיתות שלטונית. גרוסמן הצביע על חוסר הכבוד לשלטון החוק מצד האליטות, כאחד הגורמים למצב שבו אנו נמצאים. "מדינת ישראל היא מדינת סחבק. כשכל אחד הוא הסחבק של מישהו אחר, זה מזכיר לי משטר פאודלי", אמר גרוסמן, "וזו חממה לשחיתות, כי כמעט כל מינוי ציבורי הוא מינוי סחבק. אצל המפא"יניקים מינו אחד מהחברה אומנם, אבל זה היה לפחות מישהו מתאים".
"הזילות הפכה לנורמה בישראל", אמר גרוסמן. "למשל, כשאריה דרעי, שישב איתי שעות בחדר החקירות וכמעט הפך לידיד שלי, מתפקד היום על תקן של פרשן פוליטי, וכמוהו שמעון שבס, ואף אחד לא מצפצף".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3354441,00.html
WANT TO KNOW WHO REALLY RULES THE STATE OF ISRAEL? GO TO
THE SCHLAFF AFFAIR
Powered by Nakim Israeli Citizens © People of Israel 2005, 2021
מועצה אזורית תמר
הר עמשא
הר עמשא
אורי מילשטיין
הר עמשא
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group